Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

World Cup 2021 r.2.1 and 2.2

Θα δούμε σήμερα την προσπάθεια της Στ. Τσολακίδου να προκριθεί στις 16 καλύτερες, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει (δυστυχώς!). Όπως είχαμε προβλέψει θα ήταν ένα κλειστό ματς, καθώς οι δύο παίκτριες ήταν κοντά από πλευράς δυναμικής και προετοιμασίας.

Στον πρώτο αγώνα η Σταυρούλα εκμεταλλευόμενη την καλή της θεωρητική προετοιμασία είχε για ένα διάστημα ένα μικρό πλεονέκτημα, αλλά στο τέλος η αντίπαλός της κατάφερε να απλοποιήσει τη θέση σε ένα ισόπαλο φινάλε με επανάληψη κινήσεων.

Tsolakidou vs Batsiashvili

Η δεύτετη παρτίδα ήταν μία παραλλαγή της Σλαβικής Άμυνας, όπου η ελληνίδα αθλήτρια έμεινε με ένα απομονωμένο πιόνι. Είχε αρκετό αντάλλαγμα (ανάπτυξη-ενεργητικά κομμάτια), αλλά σε κάποιο σημείο έχασε το νήμα της παρτίδας και τοποθέτησε τα κομμάτια της κάπως παθητικά, με αποτέλεσμα να φανούν περισσότερα τα αρνητικά αυτής της δομής παρά τα θετικά στοιχεία. Για παράδειγμα, η Batsiashvili κατάφερε να μπλοκάρει το πιόνι και να “χτίσει” τη θέση της πιέζοντας παράλληλα το πιόνι. Η πίεση χρόνου σε συνδυασμό με κάποια παθητική αντιμετώπιση της θέσης έδωσαν τελικά τη νίκη και την πρόκριση στην Γεωργιανή σκακίστρια.

Batsiashvili vs Tsolakidou