Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

The joy of victory!

Έτσι πανηγύρισε ο νεαρός Voladar Murzin τη νίκη του εναντίον του Ρουμάνου Viorel Iordacescu. Η παρτίδα ήταν μία βαριάντα της Καρο-Κανν όπου ο λευκός είχε το πλεονέκτημα χώρου στην αρχή του παιχνιδιού, αλλά επειδή δεν μπόρεσε να ελέγξει απόλυτα την αντίδραση του μαύρου γρήγορα βρέθηκε σε χειρότερη θέση.

Prevent counterplay

Η απάντηση είναι η κίνηση 19. Bg4! ώστε αν παιχθεί τώρα το 19…ζ6, τότε 20. Nf4 (xe6). Ο Ρουμάνος GM έπαιξε την κίνηση 19. ζ4 παίρνοντας χώρο, αλλά σιγά – σιγά ο νεαρός Ρώσος σκακιστής οργάνωσε τα κομμάτια του, ώστε να έχει σε λίγο μία προτιμότερη θέση.

Keep the balance

Η απάντηση είναι η κίνηση c4 και στο …Nxd4 η μεταφορά της βασίλισσας στο α2, οπότε θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες στη μεγάλη διαγώνιο. Όπως μπορείτε να δείτε και στην παρτίδα από εδώ και κάτω η πλάστιγγα έχει γυρίσει για τα καλά προς την πλευρά του μαύρου, ο οποίος ολοκλήρωσε με ματ πάνω στη σκακιέρα!

The game

Ο επόμενος γύρος βέβαια είναι αρκετά δύσκολος για τον νεαρό Volodar, αφού θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του και super GM Artemiev.