Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Saving the best for last!

Corfu Open 2019 logo

Ο Αλέξανδρος Βαλσάμης βρέθηκε, μετά από μερικές νίκες στους προηγούμενους γύρους, να αντιμετωπίζει έναν από τους μνηστήρες της πρώτης θέσης (και μάλλον πρώτο τελικά σε ισοβαθμία με τον GM Σπύρο Σκέμπρη), τον Κουτουκίδη Παναγιώτη. Αν κοιτάξετε την αξιολόγηση με βάση το elo των παιχτών σίγουρα ο Αλέξανδρος είχε ένα δύσκολο έργο να επιτελέσει, στο οποίο όμως ανταποκρίθηκε εξαιρετικά.

Παίχθηκε μία βαριάντα της Ινδικής επίθεσης του βασιλιά, εναντίον ενός σχηματισμού της Γαλλικής άμυνας. Η παρτίδα έχει πολλά από τα τυπικά θέματα γι’ αυτού του τύπου τις θέσεις, δηλ. περισσότερο χώρο ο λευκός στο κέντρο, ένα τυπικό χτίσιμο της επίθεσης με βάση το πλεονέκτημα χώρου και μία θυσία στο ζ6 για να ανοίξει η θέση του μαύρου βασιλιά. Αντίστοιχα, ο μαύρος επιχειρεί να δημιουργήσει και να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες στο κέντρο και την πλευρά της βασίλισσας.

Οι Γιαννιώτες σκακιστές, οι Γιάννης Παπαγεωργίου και Αλέξανδρος Μπενάτσης, δεν βρήκαν σε κανένα σημείο του τουρνουά τον καλό τους εαυτό, οπότε θα χρειαστεί να περιμένουν τις επόμενες ευκαιρίες.

Ο Αλέξανδρος Μπέμπης, από την Ηγουμενίτσα, ο οποίος όμως αγωνίζεται με την ομάδα μας και είναι ένας από τους προπονητές στο Σύλλογο Ιωαννιτών Σκακιστών είχε ένα μαχητικό τουρνουά με καλές και κακές στιγμές. Σίγουρα έδειξε μεγάλη διάθεση σε κάθε παρτίδα.

Β’ Group

Στο συγκεκριμένο τουρνουά υπήρχε και ένα παράλληλο τουρνουά με παίκτες συνήθως πιο νεαρούς ή λιγότερο έμπειρους. Εκεί αποφάσισε να παίξει ο Δημήτρης Καίσαρης και μάλλον δικαιώθηκε για την επιλογή του, αφού τερμάτισε καθαρά πρώτος με 8.5 βαθμούς σε εννέα αγώνες. Συγχαρητήρια Δημήτρη!