Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

“Locked down but still winning / learning!”

Blathy, O. Deutsche Schachzeitung, 1962

Στη εικόνα από τη σπουδή που προηγείται, ο βασιλιάς του λευκού είναι καταδικασμένος να μην κινηθεί στο ελάχιστο! Όπως σωστά παρατήρησε ο φίλος (Σπ. Αναστασόπουλος) “the king is locked down”! Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πώς δεν υπάρχει δυνατότητα νίκης. Μάλιστα δεν χρειάζεται ιδιαίτερο μέτρημα.

Χρειάζεται ωστόσο να σκεφτεί κανείς στρατηγικά, δηλ. να απαντήσει στο τι θέλει να πετύχει ο λευκός με τη βασίλισσά του και να γνωρίζει ένα πολύ βασικό κανόνα για τα φινάλε πιονιών (τον κανόνα του τετραγώνου).

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Αν λοιπόν αυτά είναι δεξιότητες (π.χ. η ικανότητα οργανωμένης σκέψης) και γνώσεις (ο κανόνας του τετραγώνου) που θέλετε να αποκτήσετε, μπορείτε να συμμετάσχετε στα τμήματα εξ αποστάσεως σκακιστικής εκπαίδευσης που διοργανώνει ο Σύλλογος Ιωαννιτών Σκακιστών. Μπορεί η “ολική απαγόρευση” να είναι ο κανόνας αυτή τη στιγμή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να συνεχίσετε την αγαπημένη σας δραστηριότητα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Δ. ΚΑΙΣΑΡΗΣ (6988047393)

Για το λόγο αυτό μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο προπονήσεων του συλλόγου μας, τον κ. Δημήτρη Καίσαρη (τηλ. επικοινωνίας 6988047393) για να ενημερωθείτε για τα ήδη υπάρχοντα τμήματα ή για τη δημιουργία ενός νέου.

Για παράδειγμα, τα παιδιά που παρακολουθούν το ΒΗΜΑ 2 έχουν ήδη δημιουργήσει ένα τμήμα που γίνεται κάθε Παρασκευή στις 19:00-20:00 μ.μ., ενώ το ΒΗΜΑ 3 + κάθε Σάββατο στις 17:00 – 18:00 μ.μ. Τέλος, κάθε Σάββατο στις 18:15 μ.μ. διενεργείται διαδικτυακό πρωτάθλημα για όλα τα παιδιά του Συλλόγου στην πλατφόρμα lichess.org .

Αν τέλος θέλετε να δείτε τη λύση της σπουδής ή να ελέγξετε κάποιες σκέψεις που έχετε κάνει, το ακόλουθο βίντεο δίνει όλες τις απαντήσεις.