Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

32o Open Καβάλας, Β. Θεοδωρίδης 2023

Η συμμετοχή σε ένα τουρνουά αποτελεί μία προσπάθεια για τους αθλητές να κατακτήσουν τις πρώτες θέσεις, αλλά και να δείξουν τη στρατηγική τους κατανόηση, την τακτική τους εγρήγορση, τη μαχητικότητα και την αντοχή, στοιχεία δηλαδή που πρέπει να έχει ένα επιτυχημένος αθλητής του σκακιού. Στο πρόσφατο τουρνουά της Καβάλας συγκεκριμένοι αθλητές του σωματείου μας κατάφεραν να αναδειχθούν νικητές και να κατακτήσουν πανάξια δύο τρίτες θέσεις στα γκρουπ όπου συμμετείχε ο καθένας από αυτούς. Ας δούμε πώς με αφοσίωση και πίστη οδηγήθηκαν σε αυτό το ξεχωριστό αποτέλεσμα.

Ο έμπειρος Γιάννης Παπαγεωργίου

Ένας “βετεράνος” του συλλόγου μας, ο οποίος πάντα ξεχωρίζει για την δημιουργικότητα και την ικανότητά του να διαμορφώνει περίπλοκες στρατηγικές καταστάσεις, όπου μπορεί χάρη στην ξεχωριστή του διαίσθηση να κινηθεί με μεγάλη άνεση. Στο τουρνουά ο Γιάννης έδειξε αποφασιστικότητα, παίρνοντας κρίσιμες νίκες ειδικά στους τελευταίους γύρους. Ξεκίνησε με μία ήττα, αφού ήρθε στο τουρνουά πραγματικά την τελευταία στιγμή, αλλά με αξιοσημείωτη τακτική και επιμονή κατάφερε αυτό το αποτέλεσμα κατακτώντας δίκαια την τρίτη θέση.

Από την τελετή βράβευσης του Β΄ γκρουπ οι τρεις νικητές του συγκεκριμένου τουρνουά.

Ο άπειρος Γεώργιος Μπάσιος

Μπορούμε να πούμε πώς ο Γιώργος με τις νίκες, αλλά και τις ήττες του έδωσε “χρώμα” στο D group, το οποίο είχε ενδιαφέρον καθόλη τη διάρκειά του. Για παράδειγμα, η τελική νικήτρια του τουρνουά Zumra Kocabas από την Τουρκία έχασε τη μοναδική της παρτίδα στον πρώτο γύρο από τον Γεώργο, ενώ η ήττα του από την Καβαλιώτισσα Γάκη Αικατερίνη τον οδήγησε τελικά στην τρίτη θέση. Σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά έπαιξε άφοβα δύσκολες θέσεις, έδειξε προσαρμοστικότητα και φυσικά αποκόμισε πολλές εμπειρίες για το μέλλον.

Οι δύο νικήτριες του τουρνουά και ο Γεώργος μπροστά στο Δημαρχείο της Καβάλας.

Συμπερασματικές σκέψεις

Ο δρόμος για την κατάκτηση της τρίτης θέσης δεν ήταν χωρίς προκλήσεις. Οι παίκτες μας αντιμετώπισαν μια ποικιλία αντιπάλων, ο καθένας με τις δικές του ικανότητες. Το γεγονός ότι προσαρμόστηκαν στις συνθήκες και ανέδειξαν στοιχεία του χαρακτήρα και του ταλέντου τους είναι κάτι που μας γεμίζει αισιοδοξία. Να συγχαρούμε επίσης τους Evgeny Melhikov, ο οποίος αγωνίστηκε στο δύσκολο A group, τον Γιάννη Τσιλιμπάρη (B group) και τη Βασιλική Παπαγεωργίου (C group), οι οποίοι επίσης έπαιξαν πολύ ενδιαφέρουσες, ενίοτε και εντυπωσιακές παρτίδες, που δείχνουν την αφοσίωση των ίδιων, αλλά και του Συλλόγου Ιωαννιτών Σκακιστών στην τέχνη του σκακιού!

Υ. Γ. Σε μελλοντική ανάρτηση θα “ανεβάσουμε” και τις καλύτερες στιγμές των συμμετεχόντων, όπως τις επιλέξουν οι ίδιοι.