Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Female chess ΤΕΣΣΗΠΙΝ 2023

Στην πρωινή ανάρτηση αναφέραμε τα ονόματα των κοριτσιών που κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις, χωρίς να αναρτήσουμε κάποια παρτίδα των συγκεκριμένων παικτριών. Για να συμπληρώσουμε την εικόνα μπορούμε να δούμε κάποιες παρτίδες των τριών νικητριών. Εξάλλου οι ημέρες που το σκάκι θεωρούνταν μία ανδρική υπόθεση είναι μάλλον παρελθόν. Πολλά νεαρά κορίτσια αγωνίζονται εξίσου καλά με τους άνδρες σκακιστές και δείχνουν ότι δεν υπάρχει η συγκεκριμένη διάκριση ή το στερεότυπο που θέλει το ανδρικό σκάκι να είναι ανώτερο του γυναικείου.

Οι τρεις καλύτερες παίκτριες λοιπόν για το 2023 για την ΤΕΣΣΗΠΙΝ είναι οι:

Σκλαβούνου Κἐλλυ του ΣΠΖΚ. Θα τη δούμε να αντεπίθεται με επιτυχία σε μία γραμμή της GrandPrix Attack με την οποία προσπάθησε να την κερδίσει ο Μέρτζιος Αντώνης.

Βασιλική Παπαγεωργίου του Σ.Ι.Σ. Στην παρτίδα που επιλέξαμε παίζει μία εκπληκτική παρτίδα στην Grunfeld συνδυάζοντας αμυντικές και επιθετικές ιδέες.

και τρίτη στη σειρά η νεαρότερη, αλλά ήδη πολύ επιτυχημένη (Χρυσή στο Πανελλήνιο Σχολικό, Ασημένια στα Πανελλήνια Νεανικά πριν λίγες ημέρες), η Τζίμα Ανθία που παίζει στη συγκεκριμένη παρτίδα με ένα ακόμη κορίτσι της διοργάνωσης, την Βασιλική Παπαδοπούλου. Μία αμφίρροπη παρτίδα, η οποία τελικά έληξε υπέρ της παίκτριας από τα Ιωάννινα.

Η προσπάθεια όλων θα πρέπει να είναι η ενίσχυση των συγκεκριμένων παικτριών και πολλών άλλων κοριτσιών που υπάρχουν στους συλλόγους της περιοχής, ώστε να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο περιβάλλον που θα επιτρέψει σε κάθε παίκτη που έχει τη διάθεση να διακριθεί να το κάνει, ανεξάρτητα από το φύλο του.