Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Checkmate fashion!

Η συνηθισμένη αντίληψη που έχουμε όλοι μας για το σκάκι είναι πώς είναι ένα παιχνίδι όπου πολλά εξαρτώνται από το στρατηγικό σχεδιασμό, την προνοητικότητα, τη διάθεση της προσωπικής δουλειάς, αφού ο κάθε παίκτης, αν θέλει να παραμείνει ανταγωνιστικός, θα χρειαστεί να παλέψει όχι μόνο με τους αντιπάλους του, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό, ώστε να βελτιώσει τυχόν αδυναμίες ή ελλείψεις που έχει. Η ιδέα αυτή ταιριάζει απόλυτα με αυτό που συνηθίζουμε στην εκπαίδευση να ονομάζουμε «δια βίου μάθηση», μία έννοια ιδιαίτερα σημαντική σε μία κοινωνία που είναι άκρως ανταγωνιστική και διαρκώς εξελισσόμενη.

Πώς λοιπόν συνδέονται όλα αυτά με τη φανέλα της ομάδας, αφού περί αυτού ο λόγος;

Ο χορηγός μας λοιπόν δεν είναι άλλος από την εταιρεία TechLab, έναν οργανισμό που έχει ένα αντίστοιχο όραμα με το δικό μας. Αν και πρόκειται για δύο χώρους φαινομενικά απομακρυσμένους, το σκάκι και η εταιρεία συμβουλευτικής και εκπαίδευσης έχουν μία σύνδεση αρκετά δυνατή. Σε πρώτη φάση μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, αυτές της διανοητικής εξέλιξης, της προσωπικής ανάπτυξης και της προσεκτικής καλλιέργειας δεξιοτήτων, οι οποίες θα είναι χρήσιμες στον τομέα δράσης του καθενός. Από την άλλη η διαμόρφωση ενός χαρακτήρα υπομονετικού, πειθαρχημένου, ικανού να προσαρμόζεται στις καινούργιες συνθήκες είναι ένα ακόμη σημείο επαφής, που θεωρούμε πώς αναδεικνύουν μία επιτυχημένη συνεργασία ανάμεσα στους δύο φορείς.


Ως Δ.Σ ευχαριστούμε την εταιρεία Techlab για τη συνεισφορά της τη δεδομένη στιγμή, λίγο πριν την εκκίνηση του 50ου Ομαδικού Σκακιστικού Πρωταθλήματος για το 2023.

Υ.Γ. Η κλήρωση για τον πρώτο γύρο έχει ήδη γίνει και η ομάδα μας αγωνίζεται εναντίον της Ε.Σ. Καλαμαριάς. Την Παρασκευή η εκκίνηση!