Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Another London and a Sicilian

Από το χθεσινό γύρο όπου ο M. Carlsen απέκλεισε τον L. Aronian, όπως και ο H. Nakamura τον S. Mamedyarov. Θα δούμε δύο παρτίδες από το πρώτο ζευγάρι με τον Carlsen να κυριαρχεί εξαιτίας του Λονδίνου και τον Levon Aronian να έχει πολύ κακές επιλογές όταν βρέθηκε με “την πλάτη στον τοίχο”.

Ο Levon Aronian επέλεξε να χρησιμοποιήσει για μία ακόμη φορά το σύστημα του Λονδίνου και ο Carlsen αντέδρασε την πρώτη φορά με το σύστημα που χρησιμοποίησε ο Mamedyarov εναντίον του Firouzja. Ο Αξιωματικός στο ζ5 και μετά μία θυσία πιονιού στο β7-γ7 ο μαύρος έχει πιο εύκολο παιχνίδι, όπως επιβεβαιώθηκε και χθες. Στη δεύτερη παρτίδα όπου παίχθηκε το Λονδίνο ο Carlsen έδειξε ακόμη έναν ενδιαφέρον τρόπο παιχνιδιού. Απλή ανάπτυξη της πλευράς του βασιλιά με τον αξιωματικό στο δ6 και στη συνέχεια φιαγκέττο του λευκοτετράγωνου αξιωματικού, ο οποίος μπορεί να πάει είτε στο β7 είτε στο α6. Ας δούμε πώς πήγε η συγκεκριμένη παρτίδα.

Στην τελευταία παρτίδα ο Aronian χρειαζόταν τη νίκη για να ισοφαρίσει αλλά ο Carlsen ήταν αρκετά πειστικός. Κέρδισε μάλλον εύκολα, αφού η απόπειρα πλευρικής επίθεσης του μαύρου οδήγησε σε ένα γρήγορο άνοιγμα του κέντρου.