Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ατομικό Πρωτάθλημα ΤΕΣΣΗΠΙΝ 2023

Το τοπικό ατομικό πρωτάθλημα της ΤΕΣΣΗΠΙΝ 2023 ολοκληρώθηκε χθες στην αίθουσα του Συλλόγου Ιωαννιτών Σκακιστών και όπως κάθε φορά ήταν μία ενδιαφέρουσα συνάντηση, καθώς παίκτες από διαφορετικές πόλεις της περιοχής μας δοκίμασαν τις δυνατότητες τους, ώστε να αναδειχθεί τελικά ο καλύτερος στους άνδρες και τις γυναίκες. Ας δούμε σήμερα μερικές χαρακτηριστικές παρτίδες από το τουρνουά.

Μαχητικές παρτίδες

Όλοι προφανώς έρχονται καλά προετοιμασμένοι ώστε να κατακτήσουν το πολυπόθητο τρόπαιο του πρωταθλητή, οπότε οι συναντήσεις είναι έντονες και μαχητικές. Ας δούμε μία συνάντηση από τους πρώτους γύρους του τουρνουά ανάμεσα στον Ρουπάκη Χρήστο και τον Λευθεριώτη Αλέξανδρο. Η Ινδική του βασιλιά σχεδόν πάντα δημιουργεί τις συνθήκες για ενδιαφέρουσες μάχες.

Η ανάδειξη νέων ταλέντων

Ένα άλλο χαρακτηριστικό αυτών των συναντήσεων είναι ότι κοντά στους γνωστούς παίκτες πολύ συχνά “βγαίνουν” και νέα παιδιά που έρχονται με τη σειρά τους να διεκδικήσουν την πρωτοκαθεδρία. Ένας τέτοιος παίκτης είναι ο Λευτέρης ο Μπούτικος που αγωνίζεται με την ομάδα της Άρτας. Στην παρτίδα που ακολουθεί κέρδισε τον πολύ καλό παίκτη των Ιωαννίνων Παππά Μιχάλη.

Ο αγώνας για την κορυφή

Το να κατακτήσει κανείς την πρώτη θέση δεν είναι μία καθόλου εύκολη διαδικασία, καθώς χρειάζεται να επιδείξει μαεστρία, αντοχή, αντικειμενικότητα, ψυχραιμία, στοιχεία που νομίζω είχε στο μεγαλύτερο βαθμό σε αυτό του τουρνουά ο νικητής στην κατηγορία των ανδρών, ο Σπύρος Κολυτάς από την Κέρκυρα.

Η στιγμή του θριάμβου – Φωτογραφίες

Το τοπικό πρωτάθλημα είναι μία ευκαιρία για ερασιτέχνες παίκτες να βρεθούν και να προσπαθήσουν να κατακτήσουν το τρόπαιο του πρωταθλητή. Μέσα από τους αγώνες δείχνουν τις ικανότητες τους ενώ παράλληλα δημιουργούνται δεσμοί και φιλικές σχέσεις ανάμεσα στους ίδιους τους αθλητές, αλλά και όλους όσοι συμμετέχουν στην διαδικασία του πρωταθλήματος. Συγχαρητήρια σε όλους – ες όσοι συμμετείχαν και πολύ περισσότερο κατέκτησαν και τις θέσεις των νικητών.

Συμπέρασμα

Οι νικητές στην κατηγορία των ανδρών ήταν οι Κολυτάς Σπύρος, Λευθεριώτης Αλέξανδρος και Μπούτικος Λευτέρης. Στην κατηγορία των γυναικών ήταν οι Σκλαβούνου Κέλλυ (η οποία απουσίαζε στις απονομές), η Βασιλική Παπαγεωργίου και η Ανθία Τζίμα. Προφανώς ο μέσος όρος ηλικίας των πρωταθλητών έχει πέσει αρκετά, καθώς οι νεαροί παίκτες δείχνουν να κυριαρχούν τη δεδομένη στιγμή!