Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Αποτίμηση μαθητικού πρωταθλήματος 2024

Το ατομικό μαθητικό σκακιστικό πρωτάθλημα αποτελεί μία από τις ετήσιες εκδηλώσεις του Συλλόγου Ιωαννιτών Σκακιστών και η διεξαγωγή του αποτελεί πάντοτε μία συναρπαστική πρόκληση τόσο για εμάς που το διοργανώνουμε όσο και για τους συμμετέχοντες.

Α. ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Η φετινή διοργάνωση κρίνεται επιτυχημένη, καθώς ο αριθμός των συμμετοχών ήταν ικανοποιητικός. Συμμετείχαν περίπου 180 μικροί και μεγάλοι σκακιστές από όλη την Ήπειρο. Παράλληλα, κάθε μέλος μας με αφοσίωση και πνεύμα συνεργασίας συνέβαλε στην υλοποίηση της εκδήλωσης, εκπληρώνοντας πολλούς και διάφορους ρόλους: από τους ανθρώπους που «έστησαν την αίθουσα» για να γίνει η εκδήλωση, από αυτούς που ανέλαβαν να κοινοποιήσουν την εκδήλωση, από αυτούς που λειτούργησαν ως διαιτητές και ένα σωρό ακόμη μικρές ή μεγάλες δουλειές. Όλοι όσοι εργάστηκαν για την εκδήλωση θεωρούμε ότι προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και ελπίζουμε και οι άνθρωποι που μας τίμησαν με την παρουσία τους να εκτίμησαν τουλάχιστον αυτή τη διάθεση από μέρους μας.

Β. ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ

Μια ακόμη πτυχή της εκδήλωσης είναι οι συμμετέχοντες. Στο τέλος των πέντε γύρων κάποιοι αναδείχθηκαν νικητές, μπόρεσαν δηλ. να δείξουν την ικανότητά τους και σε κάποιες περιπτώσεις την αφοσίωσή τους στο άθλημα με μία διάθεση για συνεχή βελτίωση. Ωστόσο, η αξία του πρωταθλήματος δεν περιορίζεται μόνο στους νικητές. Κάθε συμμετέχων άφησε το στίγμα του και συνέβαλε στην αναβάθμιση του αγωνιστικού επιπέδου, γιατί η προσπάθεια και η αφοσίωση κάθε σκακιστή αποτελούν το θεμέλιο για την εξέλιξη του αθλήματος. Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους τους συμμετέχοντες για τη διάθεσή τους και το θάρρος τους να παίξουν σε αγώνες. Αυτἠ η διάθεση είναι ένα μάθημα ζωής που ξεπερνά κατά πολύ το σκάκι. Η ήττα εξάλλου δεν είναι το τέλος του δρόμου, αλλά μία ακόμη ευκαιρία για μάθηση και βελτίωση. Στο Σύλλογο Ιωαννιτών Σκακιστών θα βρείτε μία ομάδα ανθρώπων που μοιράζονται το πάθος για το παιχνίδι. Οι προπονητές της ομάδας μας θα σας καθοδηγήσουν και θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε νέες στρατηγικές και τακτικές που θα σας οδηγήσουν στο να γίνετε καλύτεροι σκακιστές.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝΑγίας Μαρίνας 58 (έναντι Πνευματικού Κέντρου), Ιωάννινα
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑhttps://ioanninachessclub.com
FACEBOOK PAGEhttps://www.facebook.com/sylioaska
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ26510-75485 (6μμ-8μμ κάθε απόγευμα, εκτός Κυριακής)
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ (υπεύθυνος προπονητής)6972873945
Σύλλογος Ιωαννιτών Σκακιστών-Επικοινωνία

Γ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΑΝ

Θέλουμε τέλος να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς τους φορείς που μας στήριξαν, πριν και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Ευχαριστούμε:

  • Την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών για τη στήριξή τους στην διοργάνωση του πρωταθλήματος. Η συνεισφορά τους κάθε φορά παίζει καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων μας και στην προαγωγή του έργου μας.
  • Τους διευθυντές των τριών σχολείων που μας φιλοξένησαν: (3ο Γυμνάσιο, 3ο Λύκειο) και ιδιαίτερα τον διευθυντή του 10ου Γυμνασίου Θ. Παπαγιάννης, κ. Θεοδώρου Ευάγγελο για την εμπιστοσύνη τους και την άδεια χρήσης των χώρων και του υλικού (θρανία, καρέκλες) του σχολείου. Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα διεξάγεται για 2η συνεχόμενη φορά στο «10ο Γυμνάσιο Ιωαννίων, Θ. Παπαγιάννης» και ευελπιστούμε αυτή η συνεργασία να έχει και συνέχεια.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση