Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ανοιχτό Tουρνουά Rapid 15/10/2023

  • από
Εικόνα

Ο Σύλλογος Ιωαννιτών Σκακιστών διοργανώνει ανοιχτό τουρνουά rapid με διεθνή αξιολόγηση την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023, στην αίθουσα του συλλόγου Αγίας Μαρίνας 58.

Σύστημα αγώνων Ελβετικό FIDE 5 γύρων. Ο χρόνος σκέψης κάθε παίκτη για όλη τη παρτίδα θα είναι 10’ με επιπρόσθετο χρόνο 2’’ για κάθε κίνηση (10’ + 2’’). Έναρξη στις 11:00. Ισχύουν οι κανονισμοί της FIDE.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι/ες οι σκακιστές/στριες που γνωρίζουν τους κανονισμούς και συμφωνούν με την προκήρυξη των αγώνων. Οι σκακιστές/στριες που θα συμμετέχουν στο τουρνουά θα πρέπει να έχουν οπωσδήποτε αθλητικό δελτίο Ε.Σ.Ο*.
Μέγιστος πλήθος συμμετοχών ανά τουρνουά: 32 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

*Είναι υποχρεωτικό για τους/ις σκακιστές/τριές η ετήσια ενεργοποίηση του Δελτίου Αθλητικής Ιδιότητας με την καταβολή του τέλους ενεργοποίησης προς την Ε.Σ.Ο. του ποσού των δέκα 10€ ευρώ*.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο https://forms.gle/SBRdHanmTkhyqgcC9 . Έως τo Σάββατο 14 Οκτωβρίου!

Επιβεβαιώσεις συμμετοχής και η πληρωμή του παράβολου θα γίνονται από τις 10:00 μέχρι τις 10.45 της Κυριακής 15/10/2023. Όσοι επιβεβαιώσουν εκπρόθεσμα θα μπουν στην κλήρωση του 2ου γύρου. Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 5 ευρώ. Για το δεύτερο μέλος της ίδιας οικογένειας 3 ευρώ. Εξαιρούνται παράβολου το τρίτο ή παραπάνω μέλος της ίδιας οικογένειας και ΑΜΕΑ.

Επικεφαλής Διαιτητής: Θα οριστεί από την ΤΕΔ

Κριτήρια Ισοβαθμίας: Για την άρση των ισοβαθμιών ισχύουν τα εξής κριτήρια: α) Το μεταξύ των ισόβαθμων τουρνουά (εφόσον έχουν αγωνισθεί όλοι μεταξύ τους). β) Buchholz cut 1, μετά την αφαίρεση της χαμηλότερης βαθμολογίας των αντιπάλων, γ) Buchholtz, δ) Sonneborn – Berger. ε) Αριθμός νικών.

Βραβεύσεις: 1ός: 30% παραβόλων, 2ος: 20% παραβόλων, 3ος: 10% παραβόλων

Ενστάσεις: Η ένσταση ενάντια σε απόφαση διαιτητών ασκείται από τον ενδιαφερόμενο σκακιστή το αργότερο 10 (́ λεπτά) μετά τη λήξη της συγκεκριμένης παρτίδας. Η εκδίκαση της ένστασης ολοκληρώνεται πριν την κλήρωση του επόμενου γύρου. Η ένσταση, με το παράβολο των 30 ευρώ, υποβάλλεται στην Επιτροπή Ενστάσεων. Το παράβολο επιστρέφεται αν γίνει αποδεκτή ή δεν εκδικασθεί η ένσταση, διαφορετικά κατατίθεται υπέρ της διοργάνωσης

Υγειονομικό Πρωτόκολλο: Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα όσα ρητά ορίζονται στο εγκεκριμένο από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. ισχύον Αγωνιστικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Ε.Σ.Ο.

Γενικά: Ό,τι δεν περιλαμβάνεται στην παραπάνω προκήρυξη συμπληρώνεται – λύνεται από την διεύθυνση των αγώνων.

Ετικέτες: