Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

The joy of victory!

  • από

Έτσι πανηγύρισε ο νεαρός Voladar Murzin τη νίκη του εναντίον του Ρουμάνου Viorel Iordacescu. Η παρτίδα ήταν μία βαριάντα της Καρο-Κανν όπου ο λευκός είχε το πλεονέκτημα χώρου στην αρχή του παιχνιδιού, αλλά επειδή δεν μπόρεσε να ελέγξει απόλυτα την αντίδραση του μαύρου γρήγορα βρέθηκε σε χειρότερη θέση.

Prevent counterplay

Η απάντηση είναι η κίνηση 19. Bg4! ώστε αν παιχθεί τώρα το 19…ζ6, τότε 20. Nf4 (xe6). Ο Ρουμάνος GM έπαιξε την κίνηση 19. ζ4 παίρνοντας χώρο, αλλά σιγά – σιγά ο νεαρός Ρώσος σκακιστής οργάνωσε τα κομμάτια του, ώστε να έχει σε λίγο μία προτιμότερη θέση.

Keep the balance

Η απάντηση είναι η κίνηση c4 και στο …Nxd4 η μεταφορά της βασίλισσας στο α2, οπότε θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες στη μεγάλη διαγώνιο. Όπως μπορείτε να δείτε και στην παρτίδα από εδώ και κάτω η πλάστιγγα έχει γυρίσει για τα καλά προς την πλευρά του μαύρου, ο οποίος ολοκλήρωσε με ματ πάνω στη σκακιέρα!

The game

Ο επόμενος γύρος βέβαια είναι αρκετά δύσκολος για τον νεαρό Volodar, αφού θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του και super GM Artemiev.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ
Share via
Copy link
Powered by Social Snap