Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

“Respect” and two is more than enough monsieur De la Bourdonnais!

Vardaris banner

Το Σάββατο (09/03/2019) ήταν προγραμματισμένος διπλός γύρος στο τουρνουά του Βαρδάρη, οπότε πάντα υπάρχουν δυσκολίες και εξαιτίας του πρωινού ξυπνήματος και της κούρασης που συνήθως βγαίνει το απόγευμα. Πάντως ο Γιάννης δεν φάνηκε επηρεασμένος και πέτυχε 1.5/2.

Ο πρωινός γύρος

Ο Γιάννης κατάφερε να αποκτήσει το πλεονέκτημα μετά το άνοιγμα και τελείωσε την παρτίδα με όμορφο συνδυαστικό παιχνίδι και επίθεση πάνω στο βασιλιά του αντιπάλου.

Ο απογευματινός γύρος

Το απόγευμα βρέθηκε αντίπαλος, με τα μαύρα, εναντίον του Κ. Μαρκίδη. Ο τελευταίος είναι ένας πολύ έμπειρος παίκτης, οπότε η παρτίδα αναμενόταν δύσκολη. Στην πράξη, υπήρξαν δύο ή τρεις – κινήσεις που ήταν δύσκολες στο χειρισμό, πάντα με τη βοήθεια του υπολογιστή! Μεταξύ της 20ης και 23ης κίνησης το πλεονέκτημα πέρασε από την πλευρά του λευκού στην πλευρά του μαύρου, αν και εκεί όλα έληξαν ειρηνικά. Το 20. γ4! του λευκού είναι δύσκολη και ωραία κίνηση, αλλά έπρεπε να συνεχίσει σωστά με 21.γ:δ5. Αντίθετα, ο μαύρος στο τέλος έχει λίγο καλύτερη θέση και ίσως μπορούσε να πιέσει λίγο περισσότερο.

King’s Indian spirit!

Όταν είδα το τέλος της παρτίδας ανάμεσα στον Stefan Victor και τον Σπ. Νικολάου, αμέσως σκέφτηκα την κλασική παρτίδα του De la Bourdonnais με τα τρία πιόνια να φτάνουν στη δεύτερη γραμμή του αντιπάλου, εξ ου και ένα τμήμα του τίτλου της σημερινής ανάρτησης.

Mc DOnnell – De la Bourodnnais

And we have touchdown!