Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

LCZero vs Stockfish in action

AI projects

Πληροφορίες

Το TCEC (Top Chess Engine Championship) είναι ένα τουρνουά σκακιού μεταξύ υπολογιστών που οργανώνεται και συντηρείται από το Chess.dom σε συνεργασία με το Chess.dom Arena. Ο στόχος είναι να δοθεί στους τηλεθεατές ζωντανή μετάδοση μεγάλης διάρκειας, με ποιοτικό σκάκι, αυστηρά μεταξύ μηχανών σκακιού, υπολογιστών δηλ. που δημιουργήθηκαν από διαφορετικούς προγραμματιστές. Μια περίοδος χωρίζεται σε διάφορα στάδια και διαρκεί περίπου 3-4 μήνες. Ο νικητής της σεζόν θα είναι ο Grand Champion του TCEC.

Ο μεγάλος τελικός – Superfinal

Αυτός ο αγώνας παίζεται με 50 διαφορετικά ανοίγματα, έτσι ώστε κάθε μηχανή να παίζει τόσο με τα άσπρα και τα μαύρα την ίδια θέση. Ο αγώνας θα ξεκινήσει με το άνοιγμα 1 που χρησιμοποιείται στα παιχνίδια 1 και 2, μετά το άνοιγμα 2 που χρησιμοποιείται στα παιχνίδια 3 και 4 κλπ. Εάν ο αγώνας θεωρητικά κερδηθεί για μία πλευρά πριν το παιχνίδι 100, ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να ολοκληρωθούν και τα 100 παιχνίδια.

Στην περίπτωση ενός αγώνα που θα λήξει ισόπαλος θα παιχθούν 16 ματς με έλεγχο χρόνου 25 ‘+ 10 ” και με τυχαία ανοίγματα που επιλέχθηκαν από νωρίτερα στην ίδια Περίοδο. Σε περίπτωση που είναι ακόμα το αποτέλεσμα είναι ισόπαλο, όλα θα κριθούν σε μια σειρά Blitz – 8 παιχνίδια για την ακρίβεια- με έλεγχο χρόνου 3 ‘+ 2 “.

Όταν τελειώσει το Superfinal, τελειώνει η τρέχουσα Περίοδος. Τη στιγμή που γράφεται το συγκεκριμένο κείμενο το σκορ είναι 33 – 31 υπέρ του LCZero και με προοπτική να διευρύνει περισσότερο τη διαφορά, όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία που επισυνάπτεται.

board from the Superfinals of TCEC.
Το άνοιγμα ήταν μία Ινδική της Βασίλισσας (δίνεται με πράσινα γράμματα) και στη συνέχεια η εκτίμηση θέσης των δύο μηχανών.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την αναμετάδοση στον ακόλουθο σύνδεσμο: πατήστε ΕΔΩ

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *