Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Προκριματικοί Αγώνες 2022

Διεξήχθησαν χθες οι αγώνες για την πρόκριση της ομάδας που θα εκπροσωπήσει την περιοχή της Ηπείρου και των Ιονίων Νήσων στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής 2022. Εμφανίστηκαν δύο ομάδες, η ομάδα του Σ.Π.Ζ.Κέρκυρας και αυτή του Συλλόγου Ιωαννιτών Σκακιστών. Παίχθηκαν δύο γύροι με αλλαγή χρωμάτων και στις δύο αναμετρήσεις νικήτρια και πρωταθλήτρια για τη φετινή χρονιά αναδείχθηκε η ομάδα του Σ.Π.Ζ.Κ.

Συγχαρητήρια λοιπόν στους νικητές και καλή συνέχεια στους αγώνες της Α΄ Εθνικής!

Από την πλευρά της ομάδας μας τώρα έγινε μία σημαντική προσπάθεια να παρουσιαστεί μία πλήρης ομάδα σε πρώτη φάση και κατά το δυνατόν πιο ανταγωνιστική. Φυσικά οι δυσκολίες αυτές σχετίζονται με μία χρόνια παθογένεια αυτών των πρωταθλημάτων, καθώς πάντα εμφανίζονται προβλήματα σχετικά με τις ημερομηνίες διεξαγωγής. Ο καθορισμός συγκεκριμένων ημερομηνιών για τις διοργανώσεις αυτού του τύπου (ας πούμε ένα εξάμηνο νωρίτερα) είναι μάλλον κάτι απολύτως απαραίτητο, αν θέλουμε να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή και ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Έτσι η κάθε ομάδα, αλλά και ο καθένας σε ατομικό επίπεδο μπορεί να προγραμματίσει αν θέλει να συμμετάσχει. Όσο αυτονόητο και αν φαίνεται, δυστυχώς δεν έχουμε καταφέρει να παρουσιάσουμε ως περιοχή έναν τέτοιο προγραμματισμό. Μένει να δούμε για το μέλλον.

Εκ μέρους του Δ.Σ. του συλλόγου μας χρειάζεται να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη της αποστολής, καθώς όλοι και όλες αφιέρωσαν αρκετό χρόνο και έδωσαν ό,τι καλύτερο είχαν στις παρτίδες τους. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος είμαστε ευχαριστημένοι γιατί εμφανιστήκαμε πλήρεις και όλοι προσπάθησαν για το καλύτερο. Οι παλαιότεροι μετά από αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας με όλες τις δυσκολίες που επέφερε είχαν την ευκαιρία να παίξουν επιτέλους λίγο αγωνιστικό σκάκι, ενώ και οι νεώτεροι απέκτησαν χρήσιμες εμπειρίες για τη συνέχεια.

Σε επίπεδο παρτίδων ξεχώρισε η νίκη του Γ. Παπαγεωργίου εναντίον του G.M. Σπ. Σκέμπρη και αυτή του Φ. Χαντζή εναντίον του Ν. Σκιαδόπουλου.

Όλη η γιαννιώτικη ομάδα παρακολουθεί την ανάλυση του G.M.
Σκιαδόπουλος – Χαντζής και στο βάθος Λευθεριώτης – Ζιοβίρης.

Ο υποφαινόμενος (Θανάσης Μπάσιος) όπως όλοι σχεδόν δεν είχα κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία οπότε και το παιχνίδι μου είχε τις καλές και τις κακές του στιγμές. Στο δεύτερο γύρο έπαιξα με τον φίλο Γιάννη Ρεβύθη και μετά από αρκετές περιπέτειες κατάφερα να κερδίσω. Την ανεβάζω κυρίως για την ωραία ιδέα του αντιπάλου μου, η οποία όμως έμεινε ανολοκλήρωτη (χαρακτηριστικό κι αυτό παικτών που δεν έχουν συνεχή αγωνιστική παρουσία και κάποιου είδους προπόνησης) και φυσικά τη νοοτροπία με την οποία προσέγγισε το παιχνίδι. Για ανθρώπους που έχουν προχωρήσει κάπως στη ζωή τους και έχουν αρκετές υποχρεώσεις και μερικές φορές και προβλήματα το να έχεις την ευκαιρία να παίξεις δεν πρέπει παρά να έχει το χαρακτήρα της χαράς και της απόλαυσης του παιχνιδιού.

“Είχα πολύ καιρό να παίξω επίσημη παρτίδα για την ομάδα μας τον ΣΠΖ Κέρκυρας. Έπαιξα σήμερα και το χάρηκα.”
Η φωτογραφία και η λεζάντα από τη σελίδα στο fb του Γιάννη Ρεβύθη