Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Γίνε μέλος!

SIS_logo

Η νέα χρονιά ξεκίνησε για το Σύλλογο Ιωαννιτών Σκακιστών με δυναμικό τρόπο! Μία σειρά αλλαγών τόσο στη λογική λειτουργίας, όσο και στον ίδιο το χώρο έχουν συντελεστεί και περιμένουμε και τη δική σας συνεισφορά σε αυτή την προσπάθεια.

Εγγραφές καθημερινά!

Καθημερινά από τις 6 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου!

Σε καθημερινή βάση ο υπεύθυνος προπονητής, κ. Καίσαρης Δημήτρης, θα βρίσκεται στην αίθουσα του Συλλόγου από τις 6 μ.μ. έως τις 8 μ.μ., προκειμένου να μπορέσετε να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας και να καθορίσετε το πρόγραμμα των προπονήσεων, ανάλογα και με τις υπόλοιπες δραστηριότητες των παιδιών.

Την φετινή χρονιά έχει αποφασισθεί να είναι ένας ο υπεύθυνος προπονητής και όχι μία ομάδα ανθρώπων, όπως ήταν η λογική τα προηγούμενα χρόνια, ενώ θα συνεχισθεί με μεγαλύτερη συνέπεια η “Ολλανδική μέθοδος” ή αλλιώς η “Μέθοδος των Βημάτων”, η οποία είναι ευρέως διαδεδομένη σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικές πληροφορίες στον ακόλουθο σύνδεσμο (πατήστε εδώ) ή να συζητήσετε με τον κ. Δημήτρη Καίσαρη για την πορεία και το σχεδιασμό των μαθημάτων.

Προγραμματισμός Σκακιστικών Διοργανώσεων

Ακολουθεί μία σειρά διοργανώσεων κατά τους επόμενους δύο με τρεις μήνες, στις οποίες ο Σύλλογος Ιωαννιτών Σκακιστών είναι ο κύριος διοργανωτής ή τουλάχιστον εμπλέκονται αρκετά μέλη του:

Κυριακή 22/09/2019: Ανοικτό σκακιστικό Rapid στο Θυμωμένο Πορτραίτο. Ώρα έναρξης: 12 μ.μ., χωρίς Παράβολο Συμμετοχής. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2651075485

kids playing chess - cartoon
Δηλώστε συμμετοχή στο μαθητικό Πρωτάθλημα 5 και 6 Οκτωβρίου 2019

Σάββατο 05/10 και Κυριακή 06/10/2019: Μαθητικό-Σχολικό Πρωτάθλημα. Ώρα Έναρξης: 5 μ.μ. Το Σάββατο θα γίνουν αγώνες για τις “μεγάλες” τάξεις του Δημοτικού (Δ΄, Ε΄ και Στ΄) και για όσα παιδιά από τα Γυμνάσια ή Λύκεια της πόλης δηλώσουν συμμετοχή. Την Κυριακή οι αγώνες θα αφορούν τις “μικρές” τάξεις του Δημοτικού (Α΄, Β΄ και Γ΄). Ο χώρος των αγώνων θα καθορισθεί ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων και θα συγκεκριμενοποιηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2651075485

Σκάκι και Διαιτησία

Ναι! Υπάρχουν και στο σκάκι διαιτητές! Μπορεί να μην έχουμε VAR -ακόμη- ωστόσο έχουν κι αυτοί μία σειρά κανονισμών όπως ορίζονται από την FIDE (την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία) που καλούνται να εφαρμόσουν με ένα τρόπο αμερόληπτο και δίκαιο για τους παίκτες ενός τουρνουά.

Football Referree

Παρασκευή 01/11 έως Κυριακή 03/11/2019: Σεμινάριο Διαιτησίας για όσους ενδιαφέρονται στο πλαίσιο της διευκόλυνσης διενέργειας των Πανελλήνιων Εφηβικών Πρωταθλημάτων και της διεξαγωγής του Πανελλήνιου Διασυλλογικού Πρωταθλήματος για πρώτη φορά στο Ipeiros Palace το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η συνέχεια της αγωνιστικής δράσης

Κυριακή 13/10/2019: Φοιτητικό σκακιστικό Rapid στην αίθουσα του Συλλόγου. Ώρα έναρξης: 5 μ.μ., χωρίς παράβολο συμμετοχής. Θα δοθούν κύπελλα και μετάλλια στους νικητές. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2651075485

Κυριακή 10/11/2019: Έναρξη του Εσωτερικού Πρωταθλήματος του Συλλόγου. Ο αρχικός σχεδιασμός είναι για Ελβετικό Πρωτάθλημα 7 γύρων.

Πρόγραμμα καθημερινής λειτουργίας του Συλλόγου

  • Επειδή ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί όλα τα τμήματα και τα προγράμματα των παιδιών, ο Σύλλογος είναι ανοικτός σε καθημερινή βάση από τις 6 μ.μ.μ έως τις 8 μ.μ. για να διευθετηθούν τέτοιου τύπου λεπτομέρειες. Ευελπιστούμε σε σύντομο διάστημα να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε και το οριστικό πρόγραμμα.
  • Κάθε Τετάρτη από τις 8 μ.μ. έως τις 9:30 μ.μ. έχει δημιουργηθεί τμήμα Ενηλίκων, Φοιτητών. Το κόστος είναι 15 και 10 ευρώ αντίστοιχα για την κάθε ομάδα. Στην περίπτωση Ανέργων επίσης το κόστος ορίζεται στα 10 ευρώ.
  • Κάθε Πέμπτη από τις 8 μ.μ. έως τις 9:30 μ.μ. υπάρχει η δυνατότητα για ελεύθερο παιχνίδι, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
  • Για τα Σάββατα στις 6:30 μ.μ. έχει ορισθεί να υπάρχει διάλεξη από κάποιο μέλος της ομάδας προς τα υπόλοιπα μέλη. [Για αυτό το ΣΑΒΒΑΤΟ 21/09/2019, ο Νικόλας Τεπελένης θα παρουσιάσει ένα θέμα στην αίθουσα του Συλλόγου.]
Nick Tepelenis
Αρκετές φορές μέσα στο μήνα ο Νίκος Τεπελένης θα παρουσιάζει διάφορα θέματα στα υπόλοιπα μέλη της αγωνιστικής ομάδας!