Site icon ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ

ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφή στο σωματείο

Ο Σύλλογος Ιωαννιτών Σκακιστών είναι ένα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματείο. Προβλέπεται όμως από το καταστατικό του ένα ποσό (5 ευρώ ετησίως) για την εγγραφή κάποιου ως μέλους. Επιπλέον, εφόσον κάποιος παρακολουθεί ένα από τα τμήματα που προσφέρονται πληρώνει μία μηνιαία συνδρομή αξίας 15 ευρώ. Για τα χρήματα αυτά εκδίδεται απόδειξη από το μέλος που τα εισπράττει και προορίζονται για να καλύπτουν τρέχοντα-λειτουργικά έξοδα του σωματείου. Από την πληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος, τον καθαρισμό της αίθουσας, τον πάροχο πρόσβασης στο Διαδίκτυο, τις εκδηλώσεις που κατά καιρούς οργανώνονται κ.α.

Εγγραφή στο site

Όσον αφορά τώρα τον συγκεκριμένο ιστότοπο, όλο το υλικό είναι “ανοικτό” σε όλους και εντελώς δωρεάν. Μπορεί ο οποιοσδήποτε το επιθυμεί να εγγραφεί στον ιστότοπο, χωρίς καμία υποχρέωση και χωρίς κάποιο χρονικό περιορισμό. Δεν πρόκειται δηλαδή σε καμία περίπτωση να σας ζητηθεί κατά την εγγραφή σας ως διαδικτυακά μέλη του ιστοτόπου ούτε στην πορεία κάποιο χρηματικό ποσό. Δεν υπάρχει επίσης κάποια περίοδος χρόνου κατά την οποία ο λογαριασμός σας θα είναι ενεργός. Εναπόκειται σε εσάς να αποφασίσετε για τον τρόπο συμμετοχής σας!

Εκ προοιμίου υπάρχουν συγκεκριμένες δυνατότητες, όπως a) απλό μέλος (subscriber) με τη δυνατότητα να επεξεργαστείτε το προφίλ σας και να συμμετέχετε με σχόλια σε αναρτήσεις ή θέματα που εμφανίζονται, b) contributor, το πρόσωπο που στα ελληνικά θα το χαρακτηρίζαμε ως εξωτερικό συνεργάτη, κάποιος δηλαδή που μπορεί να διαμορφώσει ή να γράψει άρθρα, αλλά πάντα σε προσχέδιο, δεν έχει το δικαίωμα δημοσίευσής τους, c) author, κάποιος που μπορεί να κάνει τα παραπάνω, αλλά μπορεί να δημοσιεύσει τα άρθρα του, d) editor, κάποιος που μπορεί να δημοσιεύσει ή να διαμορφώσει όχι μόνο τα δικά του άρθρα, αλλά και άλλων στον ιστότοπο. Αν κάποιος λοιπόν επιθυμεί να συνεργαστεί στη διαμόρφωση της σελίδας μπορεί να επικοινωνήσει με την ομάδα διαχείρισης.

Επιστρέφοντας τώρα στο υλικό που είναι αναρτημένο στη σελίδα. Προς το παρόν, όπως ήδη έχει ειπωθεί, είναι ανοικτό σε όλους, χωρίς κανέναν περιορισμό. Υπάρχουν ωστόσο δύο σκέψεις:

α) να δημιουργηθεί σταδιακά υλικό (προπόνησης), που ΔΕΝ θα είναι προσβάσιμο σε όλους και θα αφορά τα μέλη της αγωνιστικής ομάδας του συλλόγου. Θα είναι πρωτότυπο υλικό, δημιουργημένο από τα μέλη της ομάδας και θα προορίζεται για τα μέλη της ομάδας. Δεν θα υπάρχει κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα γι’ αυτό, αλλά θα είναι ένα είδος συνεργασίας ομότιμων προσώπων.

β) Με τη συνεργασία και των προπονητών του συλλόγου να εκδίδεται εβδομαδιαία κάποιο υλικό με τη μορφή μικρού φυλλαδίου για τους εγγεγραμμένους μαθητές στο σύλλογο. Ένα είδος ανασκόπησης της εβδομάδας που πέρασε, ασκήσεις με θέματα που παρουσιάστηκαν μέσα στην εβδομάδα, ενδιαφέρουσες παρτίδες κ.ο.κ.

Προς το παρόν βέβαια και οι δύο παραπάνω προτάσεις είναι ανοικτές για συζήτηση και ευελπιστούμε να υλοποιηθούν στο άμεσο μέλλον.

Exit mobile version