Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Προκήρυξη Ανοικτού Πρωταθλήματος ΤΕ.Σ.Σ.ΗΠ.Ι.Ν. 2019

SIS_logo

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ


1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Ο Σύλλογος Ιωαννιτών διοργανώνει Ανοιχτό Ατομικό Πρωτάθλημα Τ.Ε.Σ.Σ.ΗΠ.Ι.Ν. για το 2019. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί από την Τετάρτη 28 Αυγούστου ως την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019. Το πρωτάθλημα συμπεριλαμβάνει το Ατομικό Πρωτάθλημα Ανδρών Τ.Ε.Σ.Σ.ΗΠ.Ι.Ν. και το Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών Τ.Ε.Σ.Σ.ΗΠ.Ι.Ν. Το πρωτάθλημα θα γίνει στο ξενοδοχείο Epirus Palace 7ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αθηνών 45221 Ιωάννινα.

2. ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ 
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με ελβετικό σύστημα 7 γύρων. 
Για τη συμμετοχή απαιτείται έγκυρο Δελτίο Αθλητικής Ταυτότητας και Υγείας της ΕΣΟ (ή να είναι ο αθλητής εγγεγραμμένος στο μητρώο της FIDE).


3. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΑΡΑΒΟΛΑ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι αθλητές στο μητρώο της ΕΣΟ και της FIDE. Οι αθλητές πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και την Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019 με e-mail στο jonis1979@yahoo.gr ή τηλεφωνικά στον κ. Παπαγεωργίου Ιωάννη 6972873945, ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής. 
Παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 15€.
Διευκρινίζεται ότι, αιτιολογημένα αιτήματα για εξαίρεση από την κλήρωση του ενός γύρου θα γίνουν δεκτά μόνο αν κατατεθούν πριν την έναρξη προηγούμενου γύρου. Δεν επιτρέπεται εξαίρεση για περισσότερους των δύο γύρων. Μέχρι και τον τέταρτο γύρο ο αθλητής που παίρνει εξαίρεση παίρνει μισό βαθμό
Οι αθλητές θα πρέπει να καταθέσουν το παράβολο πριν την έναρξη του πρώτου γύρου. 


4. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – ΜΕΤΑΛΙΑ
Ο πρώτος αθλητής της κατάταξης με δελτίο ΕΣΟ που υπάγεται στην Τ.Ε.Σ.Σ.ΗΠ.Ι.Ν. ανακηρύσσεται πρωταθλητής Τ.Ε.Σ.Σ.ΗΠ.Ι.Ν. για το 2019. Η πρώτη γυναίκα με δελτίο ΕΣΟ που υπάγεται στην Τ.Ε.Σ.Σ.ΗΠ.Ι.Ν. ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια Τ.Ε.Σ.Σ.ΗΠ.Ι.Ν. για το 2019. Θα δοθεί κύπελλο και μετάλλια στους νικητές της γενικής κατάταξης, κύπελλο και μετάλλια στους 3 πρώτους αθλητές και στις 3 πρώτες αθλήτριες της Τ.Ε.Σ.Σ.ΗΠ.Ι.Ν., κύπελλο και μετάλλια στους 3 πρώτους αθλητές κάτω των 18 ετών, κύπελλο και μετάλλια στους 3 πρώτους αθλητές κάτω των 14 ετών. Το 60% των παραβόλων θα μοιρασθεί στους 3 πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης με ποσοστά:
1ος 35%
2ος 15%
3ος 10% 


5. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης, για κάθε παίκτη, 90 λεπτά μέχρι την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο παίκτης, παίρνει ακόμη μισό λεπτό (30”) χρόνου σκέψης.
Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.
Σκακιστής – σκακίστρια, που δεν έχει προσέλθει για να αγωνιστεί μετά την πάροδο 30 λεπτών από την έναρξη των αγώνων, μηδενίζεται. (άρθρο 6.7 FIDE Laws of Chess).

6. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Ο Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο Μπάσιος Αθανάσιος υπεύθυνος διοργάνωσης ορίζεται ο Παπαγεωργίου Ιωάννης. 
Οι διαιτητές θα ορισθούν από την Τ.Ε.Δ. και θα ανακοινωθούν συμπληρωματικά.


7. ΑΓΩΝΕΣ – ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ – ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Σε περίπτωση ισοβαθμίας ακολουθούνται κριτήρια που προβλέπονται από τον Κανονισμό Αγώνων. Συγκεκριμένα, όλες οι θέσεις καθορίζονται σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας:

Για ελβετικό σύστημα
α) Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
β) Το κριτήριο Μπούχολτζ cut-1 (βαθμοί αντιπάλων εξαιρουμένου του χαμηλότερου)
γ) Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων)
δ) Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).

Διευκρινίζεται ότι για τον υπολογισμό του Μπούχολτζ ή του Μπέργκερ θα γίνει εφαρμογή του “virtual opponent”.

Αγώνες μπαράζ.
Αν μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων, διατηρείται η ισοβαθμία ανάμεσα σε 2 συμμετέχοντες, σε κάποια από τις 3 πρώτες θέσεις, τότε θα γίνει διπλός αγώνας μπαράζ μεταξύ των ισοβάθμων (τα χρώματα του 1ου αγώνα καθορίζονται με κλήρωση), με χρόνο σκέψης 5 λεπτά και επαύξηση 3 δευτερολέπτων ανά κίνηση για κάθε σκακιστή.
Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα διεξαχθεί αγώνας «ξαφνικού θανάτου», κατά τα πρότυπα των κανονισμών που ισχύουν για το παγκόσμιο κύπελλο της FIDE, με χρόνο σκέψης 5 λεπτά για τα λευκά και 4 λεπτά για τα μαύρα. Μετά την 60η κίνηση υπάρχει επαύξηση 3 δευτερόλεπτα ανά κίνηση για κάθε σκακιστή. Ο καθορισμός του χρώματος (λευκά ή μαύρα) γίνεται με κλήρωση (ο νικητής της κλήρωσης επιλέγει χρώμα). Αν και αυτός ο αγώνας λήξει ισόπαλος, για την άρση της ισοβαθμίας νικητής ανακηρύσσεται ο σκακιστής-στρια που αγωνίστηκε με τα μαύρα. Αν μετά την εφαρμογή των κριτηρίων α,β και γ προκύψει ισοβαθμία σε οποιαδήποτε άλλη θέση εκτός των 3 πρώτων, οι αθλητές ανακηρύσσονται ισόβαθμοι.
Οι αγώνες μπαράζ πραγματοποιούνται το αργότερο 30 λεπτά μετά την ολοκλήρωση των παρτίδων των ενδιαφερομένων.
Όποιος δεν εμφανισθεί στους αγώνες μπαράζ μηδενίζεται.


Το παράβολο της ένστασης ορίζεται στα 50 € και μπορεί να κατατεθεί στο διευθυντή ή στον επικεφαλής διαιτητή των αγώνων το αργότερο 30 λεπτά μετά τη λήξη του τρέχοντος γύρου.
Η επιτροπή ενστάσεων θα ορισθεί πριν την έναρξη των αγώνων από το διευθυντή αγώνων και τον επικεφαλής διαιτητή.

8. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019 Επιβεβαίωση συμμετοχών – Παράβολα 15:30
Κλήρωση 1ου γύρου 16:30
1ος Γύρος 17:30
Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019 2ος Γύρος 10:30
Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019 3ος Γύρος 17:30
Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019 4ος Γύρος 17:30
Σάββατο 31 Αυγούστου 2019 5ος Γύρος 10:30
Σάββατο 31 Αυγούστου 2019 6ος Γύρος 17:30
Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019 7ος Γύρος 11:00
Μπαράζ – Τελετή Λήξης 15:30
(*) Αν προκύψουν αγώνες μπαράζ θα πραγματοποιηθούν το αργότερο 30 λεπτά μετά την ολοκλήρωση των παρτίδων των ενδιαφερομένων χωρίς αναβολή.

9. ΔΙΑΜΟΝΗ
Προσφέρεται περιορισμένος αριθμός δωματίων στο ξενοδοχείο της διοργάνωσης:
Μονόκλινο (με πρωινό) : 62€ ανά ημέρα
Δίκλινο (με πρωινό) 68€ ανά ημέρα
Οι πελάτες του ξενοδοχείου μπορούν να επιλέξουν πλήρη διατροφή της οποίας το κόστος είναι 20€ ανά ημέρα.


Για τις κρατήσεις δωματίων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

10. Διευκρινίζεται ότι επιτρέπεται στους θεατές η φωτογράφηση των αθλητών και αθλητριών τα πρώτα 5 λεπτά των αγώνων.


Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή τις σχετικές προκηρύξεις της ΕΣΟ ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.

Εκ μέρους του Συλλόγου Ιωαννιτών Σκακιστών

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣΜΠΑΣΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ