Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Οδηγός αναρτήσεων forum

Με το να αποφασίσετε να ξεκινήσετε μία συζήτηση στη σελίδα του Συλλόγου Ιωαννιτών Σκακιστών θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μοιράζεστε τις απόψεις σας με όλους όσοι παρακολουθούν τη σελίδα, εκτός και αν πρόκειται για υλικό που αφορά μία συγκεκριμένη ομάδα.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ

Επειδή θέλουμε οι αναρτήσεις να πληρούν κάποιους κανόνες στοιχειώδους ευγένειας ή τουλάχιστον να μην είναι προσβλητικές για κανένα εμπλεκόμενο μέρος, έχουμε επιλέξει να μην υπάρχει η δυνατότητα ανάρτησης από κάποιον ανώνυμα, αλλά να εμφανίζεται η ταυτότητα του συντάκτη. Ο κάθε ένας ας έχει το θάρρος να υποστηρίξει επώνυμα τις απόψεις του.

Ο διαχειριστής της σελίδας έχει επιπλέον το δικαίωμα, αν θεωρήσει ότι το περιεχόμενο μίας ανάρτησης δεν πληροί αυτές τις προδιαγραφές, να μην επιτρέψει το «ανέβασμά» της ή να ζητήσει ορισμένες τροποποιήσεις.

Επίσης, για λόγους κυρίως ασφαλείας δεν επιτρέπεται στα μέλη η ανάρτηση  φωτογραφιών. Προκειμένου να παρακαμφθεί αυτός ο περιορισμός μπορεί κάποιος να ενσωματώνει το link μίας φωτογραφίας, παίρνοντας το ας πούμε από ένα site όπως το flickr. Η επιλογή αυτή βελτιώνει και τις επιδόσεις όσον αφορά τη “φόρτωση” της σελίδας και αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για τη διατήρησή της. 

ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ

Υπάρχουν δημοσιευμένες πέντε συζητήσεις (Γενικές Συζητήσεις, Για πάντα μαζέτας; Τουρνουά-Πρωταθλήματα, Σκακιστικά Ανοίγματα και ενδιαφέρουσες θέσεις, Κριτικές βιβλίων, dvd). Ο τίτλος περιγράφει σε μεγάλο βαθμό και το περιεχόμενο της κάθε ενότητας, αλλά φυσικά μπορεί να δημιουργηθούν και παρακλάδια αυτών των αρχικών θεμάτων. 

Οι “Γενικές Συζητήσεις” προορίζεται να είναι ο χώρος όπου μπορεί να συζητηθεί το καθετί! Το “Για πάντα μαζέτας;” εμπεριέχει θέματα που αφορούν τη σκακιστική πρόοδο. Πώς μπορεί δηλ. να επέλθει η εξέλιξη σε ατομικό ή σε συλλογικό επίπεδο. Στο “Τουρνουά-Πρωταθλήματα” μπορεί κανείς να αναρτά υλικό ή σκέψεις του σχετικές με κάποιο πρωτάθλημα ή ανοικτό τουρνουά διεξάγεται τη δεδομένη στιγμή. Στο “Σκακιστικά Ανοίγματα και ενδιαφέρουσες θέσεις” μπορούν να συζητηθούν θέσεις που προβληματίζουν. Από το πώς να αντιμετωπίσει κάποιος μία γραμμή στο “Λονδίνο” μέχρι μία ενδιαφέρουσα θυσία ή ένα φινάλε που σας κέντρισε το ενδιαφέρον. Τέλος, αν υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να μας πληροφορήσουν για το περιεχόμενο βιβλίων ή dvd κι αυτό θα είναι μία ευχάριστη προσθήκη στον ιστότοπο, στο “Κριτικές βιβλίων ή DVDs”.

Ευελπιστούμε ο συγκεκριμένος χώρος να αποτελέσει ένα σημείο συνάντησης και συζήτησης ποικίλων θεμάτων με θετικά αποτελέσματα. Περιμένουμε και τη δική σας συνεισφορά!