Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Αξίζει να ξεκινήσει το παιδί μου (αγωνιστικό) σκάκι!

I never lose. I either win or learn!

kids playing at park

Για να έχετε φτάσει έως τη συγκεκριμένη σελίδα, πάει να πει πώς έχετε αποφασίσει να ασχοληθείτε πιο ενεργά με το σκάκι. Έχει ωριμάσει μέσα σας η ιδέα ότι για να γνωρίσετε το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν φτάνει η μοναχική ενασχόληση με τον Yπολογιστή ή το Διαδίκτυο. Ο Σύλλογος Ιωαννιτών Σκακιστών σας προσφέρει αυτή τη δυνατότητα! Μπορείτε να έρθετε να μας γνωρίσετε, -θα βρείτε στον ιστότοπο τις σχετικές πληροφορίες- ώστε σε μία πρώτη φάση να μάθετε τους κανόνες του παιχνιδιού  και στην πορεία να εξασκηθείτε με τους κατάλληλους για το επίπεδό σας αντιπάλους. Ο συνδυασμός άλλωστε της θεωρητικής ενημέρωσης με την πρακτική άσκηση είναι η βάση για την εξέλιξη σε πολλά πράγματα! 

Για το λόγο αυτό ο Σύλλογος Ιωαννιτών Σκακιστών οργανώνει μαθήματα, με κατάλληλα εκπαιδευμένους σκακιστές, που βοηθάνε προς αυτή την κατεύθυνση τόσο στην αίθουσα του συλλόγου όσο και σε σχολεία ή άλλους εκπαιδευτικούς οργανισμούς.

Αλλά οι δυνατότητες δεν τελειώνουν εκεί! Αν πια δεν σας αρκεί μία φιλική παρτίδα, έχει έρθει προφανώς η στιγμή να αναμετρηθείτε με τους καλύτερους! Εκδίδοντας ένα δελτίο αθλητού μπορείτε πλέον να συμμετέχετε στις διοργανώσεις της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας ή και διεθνείς αγώνες. Οι δυνατότητες είναι άπειρες και οι τίτλοι που μπορείτε να κατακτήσετε αρκετοί.

Searching for (the new) Bobby Fischer!

Τα παραπάνω βέβαια είναι μία αδρή περιγραφή των διαδικασιών που χρειάζεται για να ξεκινήσει κάποιος να παίζει σκάκι. Ό,τι ωστόσο ακολουθεί είναι ορισμένες σκέψεις για όσους θέλουν να συνεχίσουν στο αγωνιστικό σκάκι και κυρίως αυτούς που έχουν παιδιά που τους αρέσει το σκάκι. Αν λοιπόν ορισμένοι από εσάς ανήκετε σε αυτή την κατηγορία μία κλασική ταινία, η οποία περιγράφει πολλά από τα ζητήματα που προκύπτουν είναι το Searching for Bobby Fischer. (check the official trailer)

I never lose. I either win or learn!Όπως φαίνεται και από την ταινία, αλλά και τη ζωή στη συνέχεια του πρωταγωνιστή της, δεν πρόκειται για μία εύκολη διαδικασία, αφού  βρισκόμαστε στο σημείο που το παιχνίδι μετατρέπεται πια σε αθλητική δραστηριότητα.

 

To quit or not to quit? That is the question!

Έχει παρατηρηθεί πως πολλοί νεαροί σκακιστές είτε από το φόβο της αποτυχίας είτε από έλλειψη θέλησης δεν συνεχίζουν. Πολλά είναι τα παιδιά που θα ξεκινήσουν, θα κερδίσουν ορισμένα τρόπαια, αλλά σύντομα θα επιλέξουν να σταματήσουν ή θα δυσκολεύονται να έρθουν σε αγώνες ή άλλες σκακιστικές δραστηριότητες! Γιατί όντως το σκάκι ως παιχνίδι απευθύνεται σε όλους,  αλλά από ένα σημείο και μετά δοκιμάζει τις αντοχές των αθλητών του, αφού κανείς δεν παίζει για να χάσει. Κυρίως, επειδή έχει να κάνει με την προσωπικότητα και το “εγώ” του καθενός, αυτό δυσκολεύει τα πράγματα.

Some words of wisdom! 

Αυτό όμως που χρειάζεται να έχει κανείς στο νου του είναι όλοι όσοι πέτυχαν κάτι σπουδαίο δεν το πέτυχαν από το φόβο της αποτυχίας, αλλά επειδή είχαν μέσα τους τη δύναμη της δημιουργικότητας! Καταλάβαιναν ότι κάθε φορά που αποτύγχαναν σε κάτι, αυτό ήταν ένα πολύτιμο μάθημα για τη συνέχεια. Η ήττα ήταν ευεργετική, γιατί τους ανάγκαζε να αναπροσαρμόσουν προς το καλύτερο τις πρακτικές τους, ώστε την επόμενη φορά κάτι τέτοιο να αποφευχθεί. Για το λόγο αυτό το σκάκι είναι ένας πολύτιμος βοηθός και στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη ζωή. Σε μαθαίνει να αναλύεις τα λάθη σου, σε κάνει πιο πειθαρχημένο ως άνθρωπο, ώστε τελικά να πετύχεις τους στόχους που έχεις βάλει!

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στις σκακιστικές σας αναζητήσεις!

Pages: 1 2